Fix VMware connectivity problems after installing Avast Internet Security

This article is copied from http://blog.timmattison.com/

Entry Says ”
I am a big fan of the Avast! line of security products. I just upgraded from Pro to Internet Security since I got a new laptop and getting the Pro version for that was the same price as the Internet Security version and I figured that an added firewall couldn’t hurt. Naturally, it’s never that simple and I realized that after I rebooted the firewall was causing the web browsers in my virtual machines to lose access to the Internet. I was still able to ping things via the command line but I couldn’t do much else.

In order to fix this I found out that you just need to do the following steps and you’re back online:
1.Open Avast!
2.Click the Firewall tab
3.Make sure the Firewall Settings sub-tab is selected
4.Click “Expert Settings” next to the “Stop” button
5.Check “Internet Connection Sharing mode”
6.Click OK
7.Close Avast!

Now your VMs are back online.”

and we confirm it!

Regards,

Admin

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: